Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Poslovanje danas se značajno razlikuje od poslovanja nekada. Tržišta su otvorena i veća, borba za kupcima je sve teža i od mnogo faktora zavisi visina profita koji će društvo ostvariti.

Poslovno savjetovanje je rješenje za društva koja nemaju dovoljno znanja, kadrovskih i tehničkih mogućnosti u određenoj oblasti. CHRONOS nudi poslovni konsalting u tri segmenta.

 

Savjetovanje u računovodstvu

Organizacija i pozicioniranje računovodstvene funkcije u društvu je jako bitna. Ukoliko imate organizacijskih problema, previše utrošenih radnih sati a premalo rezultata, izraženu nefunkcionalnost u bilo kom obliku, obratite nam se da zajedno riješimo problem.

Računovodstveni softver je veoma značajan alat u poslovanju. U Bosni i Hercegovini ne postoji obavezujuća standardizacija softvera, pa se stoga na tržištu može naći značajna ponuda jeftinog ali nekvalitetnog softvera. Ono što menadžeri veoma često ignorišu jeste – sigurnost i stabilnost softvera. Da ne bi imali nepotrebnih troškova kao rezultat korištenja neadekvatnog softvera, obratite nam se da zajedno pronađemo optimalno rješenje.

 

Poresko savjetovanje

Minimiziranje poreznog rashoda je sasvim logično razmišljanje, naravno, ako je u okvirima poreznih propisa. Nije nemoguća misija, samo treba znati – kako.

Kroz poresko savetovanje smanjujemo vaše poreske obaveze na minimum. U toku godine planiramo i implementiramo strategiju koja smanjuje poresku izloženost. Uvijek smo u toku sa promjenjivim i kompleksnim pravilima poreske regulative, u potpunosti sarađujemo u planiranju poreskih rješenja, a kod poreskih kontrola nastupamo u ime klijenta. Takođe, podrška smo nerezidentnim preduzećima u procesu imenovanja poreznog opunomoćitelja.

Od nas ćete dobiti pravovremene informacije o primjeni propisa o porezu na dodanu vrijednost, porezu na dobit, porezu na dohodak, doprinosima i parafiskalitetima, sve sa ciljem da platite – tačno onoliko koliko trebate. Ni manje, a ni više.

 

Finansijsko savjetovanje

Upravljanje finansijama se vrši upravljanjem novčanim tokovima, a greške koje nastaju u finansijskom menadžmentu mogu da dovedu do negativnih posljedica.

CHRONOS nudi usluge pribavljanja, investiranja i korištenja raspoloživih izvora finansiranja kroz:

  • Izradu izvještaja o poslovanju i prijedloga za ostvarivanje bolje produktivnosti, povećanja naplate, racionalizacije troškova poslovanja i sl.
  • Due Diligence
  • Procjenu vrijednosti imovine i društva
  • Definisanje programa za restrukturiranje društva
  • Izrada biznis plana
  • Finansijsku analizu

IT savjetovanje

Koristimo moderne tehnologije upravljajući njima sopstvenim znanjem i konstantnom edukacijom. Ukoliko je IT podrška loša uspjeh će izostati. Stoga možemo slobodno reći da je Chronos pratner u projektovanju IT sistema za sve oblike industrija i poslova koji se nalaze na našem tržištu. Chronos je također partner u izvođenju radova na vašim sistemima i održavanju istih. Jednostavno rečeno, dovoljno je da znate šta želite, mi smo spremni da željeno projektujemo, implementiramo i održavamo.

Organizacija je pola uspjeha

Svaki segment organizacije društva mora biti povezan na način da daje najbolje od sebe. Angažujte nas i obezbijedićete sigurnost podataka, kvalitetnu komunikaciju, optimalan raspored poslova i zadataka i kvalitetan softver.

Platite malo poreza

Porez od 0 KM nije nemoguća misija. Porezne olakšice postoje i mogu se ostvariti. Našim klijentima omogućavamo da budu u toku sa budućim poreznim izmjenama, planiraju i maksimalno smanje porezni rashod.

Investirajte pametno

Bez dobrih finansija nema uspješnog društva, međutim, greške se prave upravo u upravljanju novcem. Našim savjetima ćete znati gdje je novac najjeftiniji, kako i koliko se zadužiti, kako pravilno investirati i vratiti investiciju u najkraćem roku.

IT savjetovanje

Koristimo moderne tehnologije upravljajući njima sopstvenim znanjem i konstantnom edukacijom na polju IT. Iskusan smo partner u projektovanju IT sistema za sve oblike djelatnosti i poslova, u izvođenju radova na informacionim sistemima i održavanju istih.