Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Na ovogodišnjem 14. po redu Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji će se, u organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, održati od 10. do 13. maja, očekuje se više od 200 izlagača iz naše zemlje i inostranstva, rečeno je na pres-konferenciji koja je održana u Tešnju.

Partneri sajma i ove godine su Privredna komora FBiH i Općina Tešanj. Zemlja partner je Italija, a generalni pokrovitelj predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Kapaciteti od oko 200 mjesta za izlagače odavno su popunjeni. Uređenje oko 5.000 kvadratnih metara zatvorenog i više od 10.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora je u završnoj fazi.

“Sajam je zadržao epitet međunarodnog. Dolaze nam izlagači iz Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Holandije i Austrije”, ističe Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika „Biznis Centar“ Jelah-Tešanj.

Sajam u Tešnju nije komercijalni. Ima za cilj intenzivirati susrete i razmjenu iskustava privrednika, ali i potaknuti nove razvojne projekte u BiH.

“Kada dođete u sredinu koja godišnje ima više od milijardu i po prometa, koja ima više od 400 miliona izvoza, onda je uistinu sajam ovakve vrste na pravom mjestu”, kaže Marko Šantić, potpredsjednik PKFBiH i član Organizacionog odbora ovog sajma.

Uz brojne stručne skupove i okrugle stolove, više kompanija će potpisati sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji s lokalnom zajednicom.

“Imat ćemo sporazume kojima je definirana donacija za uređenje javnih površina i javnih objekata koji služe da unaprijede kvalitet življenja na ovim prostorima, pojašnjava Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj”, izvijestio je avaz.ba.

Izvor: www.poslovnisvijet.ba
Fotografija preuzeta sa: www.pixabay.com