Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Ubjedljivi pobjednik u izboru najčitanijeg posta u 2015. godini je “Kako registrovati obrt, koliko traje proces i koliko košta?” sa 968 pitanja i odgovora i skoro 22.000 pregleda.
Na drugom mjestu je post “Ugovor o djelu: kada, kako, koliko poreza i dr. pitanja…” sa 346 pitanja i odgovora i skoro 20.500 pregleda.
Postovi su pisani da bi koristili svima vama koji pratite chronos.ba i brojke pokazuju da smo u tome i uspjeli. Zbog toga smo ponosni. Zaista.

Zbog čestih pitanja koja su se odnosila upravo na odabir vrste djelatnosti, potrebnih dokumenata, troškova pokretanja obrta i privrednog društva, mogućnosti obavljanja sezonske djelatnosti, registracija sa ili bez poslovnog prostora, nastale su i dvije besplatne e-knjige: “Osnove registracije i poslovanja obrta” i  “Kako osnovati privredno društvo

Naša reakcija na pitanja iz domena angažmana fizičkih lica po osnovu raznih vrsta ugovora, Ugovora o djelu, Ugovora o autorskom djelu, Ugovora o privremenim i povremenim poslovima je bila besplatna e-knjiga “Ugovor o djelu i autorskom djelu”.
Mogućnosti, vrste i način angažmana, porezni tretman, način isplata i mnoga druga pitanja obrađena su ovdje.

TOP TRI ONLINE EDUKACIJE

1. MJESTO Najviše interesa je izazvala naša prva edukacija, koja pojašnjava osnove – abc KNJIGOVODSTVO
2. MJESTO Na drugom mjestu je edukacija koja se odnosi na obrtnike – Kako voditi poslovne knjige samostalnih poduzetnika
3. MJESTO Zasluženo treće mjesto je osvojila malo zahtjevnija edukacija Napredno računovodstvo

Početak svake godine uvijek ide pod ruku sa novim planovima i ciljevima, većim od prethodne. I mi imamo svoje, a nadamo se da će vam njihova realizacija biti od koristi u poslovanju, svakodnevnom obavljanju poslovnih aktivnosti, edukaciji i informisanju o promjenama u računovodstvenoj, finansijskoj i poreznoj regulativi. Zato – pratite nas!

Autor: Sanela Agačević
Fotografija preuzeta sa: www.freedigitalphotos.net