Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Prošle godine je u bečkom Design Toweru u samom srcu Beča otvoren najveći startup hub u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE), saopštio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Na ukupno 8.000 kvadratnih metara tamo je svoj novi dom našlo nekoliko stotina startupova, a fokus leži na inovacijskim područjima kao što su mediji, bankarstvo, osiguranje, mobilnost, sigurnost, blockchain, AI, energetika i inženjerstvo.

WeXelerate centar otvoren je 365 dana u godini 24 sata na dan, a cjelokupno prizemlje zgrade dostupno je kao otvoren coworking prostor.

Jedan od ciljeva osnivača weXeleratea povezivanje je velikih firmi sa startupovima iz cijelog svijeta, kako bi skupa realizovali konkretne inovacijske projekte, otvarali nova tržišta i stvarali savremene proizvode.

Ovaj bečki centar startupovima iz cijelog svijeta i ove godine nudi tzv. Accelerator program u trajanju od četiri mjeseca, Modularni sadržaji programa usmjereni su na stvaranje dodane vrijednosti i otvaranje novih tržišta za inovativne proizvode mladih preduzeća.

U okviru programa 16 velikih firmi sarađivat će s 50 startupova, kako bi zajedničkim snagama ostvarili zadane ciljeve.

Učesnicima na raspolaganju stoji preko 100 mentora, a učešće u programu je besplatno. Troškove boravka i smještaja snose sami učesnici.

Sljedeći ciklus započinje 1. oktobra 2018. i završit će sredinom januara 2019. Zainteresovani startupovi za ovaj se program mogu prijaviti do 9. maja 2018. putem ovog linka 

Izvor: www.poslovnenovine.ba
Fotografija preuzeta sa: www.pixabay.com