Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

U subotu, 3. februara, održan je prvi ESCD Study Club FBiH (European Society of Cosmetic Dentistry) na kom smo predstavili naš NOVI ogranak kompanije – DENTAL SERVIS, te na poseban način prisutnima približili naše poslovanje u segmentu medicine. DENTAL SERVIS je prvenstveno prezentirao svoju podršku koja je naš najveći adut, kao i naše aplikativno rješenje IS Ordinacija te proizvode naših partnera Planmeca Oy i Planmed Oy iz Finske, te renomiranog brenda NSK i Fotone.

CHRONOS d.o.o. je u prethodnoj godini, registracijom dijela kompanije DENTAL SERVIS, ušao u novi segment poslovanja – MEDICINU. Krajem decembra smo završili registraciju u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, čime smo ispunili pravne uslove za ovu vrstu posla.

Naš cilj nije samo medicinska oprema, već široka paleta proizvoda i usluga za stomatologiju, ali i druge oblasti medicine i veterinu. Svaka ozbiljna kompanija koja pruža medicinske usluge treba projektovanje, aplikativna rješenja, opremu, održavanje, edukaciju, savjetovanje iz oblasti finansiranja, poreskog sistema BiH, pa sve do računovodstva. Okupili smo iskusan tim koji može osigurati da jedna medicinska ustanova ima potpunu podršku sa naše strane. Stoga je naš slogan – JEDAN ZA SVE!

Planmeca Oy je jedna od vodećih svjetskih kompanija u oblasti dentalne industrije sa širokom paletom proizvoda i softvera, a na ovom skupu je posebno predstavljen Planmeca Emerald™ intraoralni skener i Planmeca CAD/CAM solucije. Prezentaciju na temu „Planmeca CAD/CAM solutions for dentists“ je održala predstavnica Planmeca Oy, Anni Mattila, dr. med. dent. Učesnici ovog skupa su imali priliku da prisustvuju praktičnom prikazu upotrebe Planmeca Emerald™ intraoralnog skenera, ali i da poslušaju interesantna predavanja iz oblasti stomatologije budućnosti, sa osnovnom poveznicom estetska stomatologija.

Pored toga, predstavljen je i dentalni laser proizvođača Fotona, uz nesebičnu pomoć gospodina Roberta Travice iz kompanije Aether iz Rijeke (Hrvatska). Ovim posjetom zvanično je i objavljeno da je DENTAL SERVIS – CHRONOS d.o.o. zvanično postao distributer opreme FOTONA za područje BiH.

Zahvaljujemo se ESCD na pozivu da prisustvujemo ovom skupu.

Fotografije sa događaja: