Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Kada osjetite da ste u stegama i da vam posao koji trenutno radite ne donosi ni dovoljno novca, čini vam se kao odlična ideja da započnete privatan biznis. Imati sopstveni biznis nikada nije bilo atraktivnije, to je jedan od najefikasnijih načina da osjetite finasijsku slobodu.

Sada više nego ikada imate mogućnosti, posebno u ovom tehnološkom dobu gdje se gotovo sve može raditi preko interneta. Zahvaljujući internetu uklonjene su geografske barijere, takođe nije važno ni koliko godina imate niti koje ste nacionalnosti. Možete biti u svojoj spavaćoj sobi, a raditi recimo u nekom dijelu Singapura i njima nuditi svoje usluge.

Online prodaja proizvoda – Možete napraviti jednostavnu online trgovinu i na taj način početi da prodajete proizvode. Ukoliko ne pravite sopstveni proizvod, postoje načini da prodajete neke druge proizvode, koje u suštini nikada ne morate ni vidjeti, kupite od trećeg lica i prodate na drugoj strani. A možete osmisliti i vašu etiketu.

Započnite posao sa obradom drveta – Da li volite obradu drveta? Čak i bez velike radionice možete kreirati neke od ’’popularnih’’ predmeta i kasnije ih prodavati. Kao i za većinu stvari vaš posao nije nužno vezan za to koliko ste vješti oko drveta. Dakle, ako možete da shvatite koji proizvod potrošači žele i da sami to napravite, imate dobar poslovni plan. Amazon.com je odlično mjesto za početak prodaje.

Freelance pisanje – Tržište je u posljedjih nekoliko godina eksplodiralo, postoji ogromna potražnja za sadržajem. Tako da postoji način da pisanjem dođete do novca.

Blogovanje – Mnogo ljudi je zainteresovano za ideju blogovanja kao biznisa. To je težak posao, ipak ne toliko kao kopanje kanala, težak je u smislu jer zahjteva više različitih vještina, puno kreativnosi i umnog rada. Sa mnogo posvećenosti i strasti, ovo je ogromna prilika.

Internet kupovina – Možda ste čuli da je neko od vaših poznanika pokušao eksperiment sa internet prodajom i da je upalilo. Kao što postoje radnje sa veleprodajom, takva mjesta postoje i na internetu. Kupite neke predmete u većoj meri (nećete potrošiti mnogo), a sigurno ćete prodati sve i zaraditi. Ako ne pokušate i ne posvetite se nečemu, to vam ne može doneti finansijsku slobodu.

Virtuelni aistent – Virtuelni pomoćnici su kao sekretarica u drugom dijelu svijeta. Ova industrija raste veoma brzo. Provjerite na Google-u šta posao virtuelnog pomoćnika zaista zahtjeva i da li sebe možete pronaći u tom poslu.

Izvor. www.akta.ba
Fotografija preuzeta sa: www.pixabay.com