Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je jučer u Bratuncu da će za nekoliko dana u parlamentu Srpske biti donesene izmjene desetak zakona, kako bi bili stvoreni uslovi za povećanje plata radnicima i u javnom i u realnom sektoru.

“Želimo sa poslodavcima da napravimo sporazum da se država odrekne jednog dijela doprinosa i naknada koje plaćaju poslodavci, ali moramo biti sigurni da će se to vratiti radnicima, a ne da to uzmu sebi”, rekao je Dodik.

On je naveo da se vode razgovori sa poslovnom zajednicom o tome i da su i oni zainteresovani.

“Vidjećete da ćemo za desetak-petnaest dana u parlamentu izmijeniti zakone i stvoriti uslove da se niže plate povećaju, a da visoke ostanu na istom nivou”, rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će biti stvoreni i uslovi za još jedno povećanje penzija da kraja godine.

Dodik je podsjetio da su početkom ove godine bespovratna sredstva za poljoprivredu povećana sa 60 na 71 milion KM i da su sva udruženja koja predstavljaju poljoprivrednike bila zadovoljna sa onim što su dogovorili sa Vladom, te da se danas redovno izvršavaju te obaveze.

“Sjećate se da je prije nego što sam ja došao, ali ne samo zahvaljujući meni naravno, glavna vijest na Dnevniku bila hoće li biti ili neće penzija. Sada se i penzije i plate redovno isplaćuju, kao i sve naknade. Povećavaju se plate, penzije, ulažemo u rekonstrukciju puteva, pravimo škole…”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da se vlast Srpske prije nekoliko godina opredijelila da rekonstruiše postojeće bolnice i izgradi nove tamo gdje je potrebno, imajući u vidu potrebu za kvalitetnim zdravstvenim uslugama.

“U zvorničku bolnicu sada ide rekonstrukcija od 2,5 miliona KM, a ranije je isto ulagano, u Bijeljini je već izgrađena, u Istočnom Sarajevu se završava bolnica”, podsjetio je Dodik.

On je zaključio da je Republika Srpska danas stabilna i da je ponosan što 12 godina od kako je predsjednik Vlade ili Republike, može iza sebe da ostavi mnogo projekata širom Republike Srpske.

“Mogu da ostavim stabilnu Republiku Srpsku, mogu da kažem da smo u ovom vremenu izdržali mnoge pritiske, da smo izdržali pritiske globalne ekonomske krize koja je devastirala mnoge zemlje”, konstatovao je Dodik.

Izvor: www.akta.ba
Fotografija preuzeta sa: www.pixabay.com