Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Već skoro mjesec dana ekipa stručnih ljudi zeničkog preduzeća Bosio d.o.o. pušta potpuno novi pogon termičke obrade u rad u gradu Tomsku u Rusiji. Oprema je izrađena u Zenici,  a ovih dana na temperaturama zraka do -30 stepeni rade se završne probe.

Software za rad svih peći izrađen je u Zenici. Radi se o najsavremenijoj opremi za plinsku cementaciju i nitriranje. Izrađene su 3 velike jamske peći volumena po 20 m3 (od kojih je jedna plinska), te uređaj za pranje, kada za kaljenje i endogenerator.

Trenutno se provode testiranja opreme u probnom radu, kao i obuka zaposlenika. Prva testiranja dala su veoma dobre rezultate. Dobijene su pohvale za kvalitetno obavljen posao od strane investitora, prenosi portal Direktno.ba.

Rusija je velika zemlja, sa ogromnim potencijalima, tako da se nudi velika šansa za kvalitetne firme iz BiH da svoje proizvode plasiraju na tržište ove zemlje.

Vođa projekta, dr. Jusuf Duraković, inače univerzitetski profesor, iznosi svoje veliko oduševljenje i zadovoljstvo što se i ovaj projekat uspješno privodi kraju, naglašavajući da je sličan projekat prije 2 godine realizovan u Novosibirsku.

Ekipa preduzeća Bosio d.o.o. Zenica šalje tople pozdrave svim građanima BiH iz dalekog Tomska, uz poruku da smo mi vrijedni i čestiti ljudi, ali, nažalost, više cijenjeni u tuđem svijetu nego u vlastitoj zemlji, kazao je Jusuf Duraković, vlasnik kompanije Bosio iz Zenica.

Izvor: www.biznisinfo.ba
Fotografija preuzeta sa: www.pixabay.com