Branilaca Bosne 2A
Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 442 750
info@chronos.ba

PON - PET
08:00 - 16:00

Oduvijek vam je želja imati vlastitu kancelariju u kojoj biste mogli raditi na svojim poslovnim idejama, planovima, razmjenjivati mišljenja sa osobama sličnim vama ili jednostavno imati mir potreban za rad i inspiraciju. Želite se udaljiti od svakodnevnice, „crnila današnjice“ o kojem se priča, družiti se, a napredovati, pričati o idejama, njihovom sprovođenju i iste sprovoditi. Piti korisne kafe i čajeve u prostoru zanimljivijem od klasičnih kafića. 🙂 Zvuči odlično, još kad saznate da se u Zenici otvorila mogućnost za sve to, nemojte da vas oduševljenje drži samo dok čitate članak.
Zašto i sami ne bi širili pozitivnost, počevši od sebe, svojih želja i ideja. Zaljubimo se u iste i jako radimo na njihovom ostvarenju.

Coworking

Coworking je savremeni način rada utemeljen na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Za razliku od uobičajnog kancelarijskog okruženja coworkeri su nezavisni, ali mogu i sarađivati. Zbog nižih troškova vezanih za korištenje prostora, resursa i opreme, coworking olakšava profesionalnu samodrživost, pokretanje vlastitog posla ili unapređenje postojećeg poslovanja.

Namijenjen je nezavisnim profesionalcima, poduzetnicima, članovima dislociranih ili virtualnih timova te putnicima. Zapravo, svakom tko se sam nosi s izazovima tržišta ili pojedincima koji povremeno žele osvježiti radnu okolinu. Ukoliko radite u klasičnom uredu, priuštite si povremeno coworking dan. Razbijte svakodnevnu poslovnu rutinu i pređite granice uobičajenog radnog okruženja.

Impulse kreativni centar

Impulse kreativni centar predstavlja prostranu kancelariju o kojoj smo govorili na početku. I možda baš ta kancelarija bude ključ vaše uspješne priče, izvor i prvi  korak u pokretanju biznisa.

Centar je namijenjen za okupljanje mladih ljudi kao i svih preduzeća u BiH, koja žele da unaprijede znanja i sposobnosti svojih uposlenika i da u svojim proizvodnim procesima primjene savremene tehnologije i opremu, koja proizvodnju čine efiksanijom i ekonomičnijom, a sama preduzeća konkurentnijim na domaćem i inostranom tržištu.

Prostor je namjenjen kreativnim poduzetnicima, startupovima, freelancerima i profesionalcima različitih područja djelovanja. Dobrodošli su svi sa pozitivnim duhom, snagom, voljom i energijom, ali i oni kojima je potrebno malo vjetra u leđa od pozitivnih saradnika.
Impulse kreativni centar će biti mjesto susretanja predstavnika obrazovnih institucija, privrednika, konsultanata, mladih osoba, gdje će se podsticati praksa, inovativnost a šturi teorijski dio ide u plan B.
Za sve korisnike će biti otvorena mogućnost edukacija, savjetovanja za razvoj projekta, preduzetničkih vještina i kompetencija sa ciljem podsticanja inovativnosti i preduzetničkog duha.

ICC je coworking prostor i predstavlja jedinstveno i inovativno mjesto opremljeno savremenom IT opremom (računari, 3D skener, 3D printer, CNC mašina). U postupku su nabavke CNC mašine za obuku budućih CNC operatera.

Područje djelovanja ICC će također biti fokusirano na uvođenje novih tehnologija u sektoru prerade drveta i proizvodnje građevinske stolarije, naročito vrata i prozora kao proizvoda koji su već sada uspješan bosanskohercegovački proizvodni artikal. Kroz razvoj ICCa uspostavit će se novi pristup za inovacije i nove tehnologije, razvoj proizvoda u skladu sa novim standardima u proizvodnji stolarije, kao i dostupnost bolje kvalifikovane radne snage kroz obuku studenata, te malih i srednjih preduzeća u standardizaciji finalnih stolarskih proizvoda.

Impulse kreativni centar je podjeljen na više različitih namjenskih kancelarija i prostorija, od kojih je svaka urađena na poseban način, u različtim veselim bojama. Prostor koji budi želju za radom i učenjem. 🙂

Posjetite Impulse kreativni centar u Poslovnoj Zoni Zenica 1 ( Zgrada Centra savremenih tehnologija/ZEDA). Budite dio, ali i pokretač pozitvne priče u Zenici.

Fotografija preuzeta sa: www.pixabay.com
Izvor: www.coworking.hr
Pripremila: Sukejna Čaplja